Integruotas anglų kalbos bei dailės ir technologijų kūryninių darbų projektas 2-4 klasėms "Kuriu žiemužės pasaką 2021"

  • Paskelbė : Loreta Mackevič
  • Paskelbta: 2022-01-15
  • Kategorija: Konkursai

Lapkričio ir gruodžio mėnesiais 2-4 klasių mokiniai dalyvavo integruotame anglų kalbos bei dailės ir technologijų kūrybinių darbų projekte „Kuriu žiemužės pasaką 2021“. Projektą organizavo Trakų r. Paluknio Longino Komolovskio gimnazijos anglų kalbos vyr. mokytoja Loreta Mackevič. Jo tikslas – skatinti pradinių klasių mokinių kūrybingumą ir gilinti jų anglų kalbos skaitymo ir teksto supratimo įgūdžius. Projekto dalyviai buvo suskirstyti į dvi amžiaus grupes: I grupė – 8 metų (2 klasė) ir II grupė – 9-10 metų (3-4 klasės). Per anglų kalbos pamokas 2 klasės mokiniai skaitė pasaką ,,Pete the Cat Saves Christmas”, o 3-4 klasės - ,,Owl Moon”. I grupė piešė iliustracijas, o II grupė - kūrė erdvinius darbus tema „Kuriu žiemužės pasaką 2021“.

Mokinių darbai buvo eksponuojami gimnazijos fojė prie kalėdinės eglutės. Projekto komisija atrinko po tris kūrybiškiausius, labiausiai temą atskleidžiančius darbus kiekvienoje amžiaus grupėje: I grupė – Adriana Grigorjeva, Mija Rybnikova; II grupė – Nona Krasovska, Eliza Kliukoit, Agnė Asteikaitė, Nela Nedveckaja. Išrinkti darbai buvo išsiųsti į tarptautinį pradinių  klasių integruotą anglų kalbos bei dailės ir technologijų kūrybinių darbų virtualų konkursą „Kuriu žiemužės pasaką 2021“, kur buvo eksponuojami darbai iš 65 Lietuvos ir užsienio mokyklų. Iš pateiktų 292 kūrybinių darbų mūsų 4 klasės mokinė Nona Krasovska užėmė III vietą. Konkurso nugalėtoja buvo apdovanota el. diplomu, o dalyviai - padėkos raštais.  

Projekto metu mokiniai tobulino skaitymo ir teksto supratimo anglų kalba gebėjimus. Tai suteikė jiems galimybę atskleisti kūrybinius gebėjimus bei ugdyti jų originalumą, ugdė mokinių kūrybinę vaizduotę, atliekant kūrybinius darbus pasirinktomis raiškos technikomis.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos