Iniciatyva ,,Dalyvaujamasis biudžetas“

Nuo 2024 m. sausio mėnesio mūsų gimnazija įgyvendina iniciatyvą ,,Dalyvaujamasis biudžetas“.

Šiais metais iniciatyvoje dalyvauja 5-8 ir IG-IIG klasių mokiniai.

Pagrindinis šios iniciatyvos tikslas – skatinti mokyklos bendruomenę aktyviau dalyvauti sprendimų priėmimo procesuose ir gerinti mokinių supratimą apie biudžeto sudarymo procesą.

Vasario mėnesį gimnazijoje svečiavosi iniciatyvos autorių „Transparency International” Lietuvos skyriaus atstovai, kurie pristatė iniciatyvos tikslą bei kartu su mokiniais generavo įvairias idėjas. Gimnazijos direktorė Renata Krasowska supažindino susirinkusius su gimnazijos biudžetu ir jo sudedamosiomis dalimis.

Klasės valandėlių metu vyko diskusijos „Ką norėtum pakeisti savo mokykloje: tam turi 500 eurų“. Mokinių pasiūlytos idėjos buvo aptartos, užpildytos anketos, pridėti brėžiniai, eskizai, nuotraukos. Iš viso buvo pateiktos šešios idėjos.

Gegužės 29 dieną gimnazijoje vyko geriausios idėjos rinkimai. Į renginį atvyko „Transparency International“ Lietuvos skyriaus atstovė Aistė Rinkevičiūtė, kuri pasveikino mokinius ir pasidžiaugė jų pristatytais projektais. Renginio metu mokiniai aktyviai balsavo ir išrinko 8-IG klasės pristatytą idėją „Poilsio kampelis“, kuri bus įgyvendinta iki rugsėjo 1 dienos.

Daugiau informacijos apie dalyvaujamąjį biudžetą rasite čia: https://transparency.lt

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas