Prevencinė veikla

  • Paskelbė : Loreta Mackevič
  • Paskelbta: 2022-03-25
  • Kategorija: Aktualijos

„Siekiama, kad policijos veikla būtų artima mums, mažiems ir didelėms  žmonėms, atitiktų dinamiškai besikeičiančio laiko reikalavimus“.

Geri prevencijos rezultatai priklauso nuo tiesioginio prevencijos padalinių bendradarbiavimo su visuomene, ugdymo įstaigomis. Todėl policijos bendradarbiavimui su visuomene skiriama labai daug dėmesio, tai viena iš prioritetinių prevencinių padalinių krypčių. Didelis dėmesys policijos prevencinėje veikloje skiriamas nepilnamečių nusikalstamumui. Pagrindinė kovos su nepilnamečių nusikalstamumu kryptis – visapusiškas jo prevencijos sistemos veiksmingumo didinimas. Svarbi šios sistemos dalis yra institucijos, ugdymo įstaigos. Jos vykdo ir įgyvendina valdžios politiką, Konstitucijos, įstatymų bei kitų teisės aktų nuostatas. Nepilnamečių nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos iniciatoriaus vaidmuo tenka policijai. Būtent policija tiesiogiai susiduria su nusikaltimais. Šiuo metu prevencinį darbą su nepilnamečiais teisės pažeidėjais dirba specializuoti pareigūnai – prevencijos padalinių nepilnamečių reikalų pareigūnai. Pagrindinis jų veiklos tikslas – šalinti veiksnius, skatinančius vaikus nusikalsti, organizuoti žalingų įpročių prevencijos renginius. Ir šiandien, mūsų gimnazijoje vyko prevenciniai mokymai „Nepilnamečių teisinė atsakomybė“, kuriuos iš anksto pagal planą, vykdė bendruomenės pareigūnės Vladzė Černienė, Aneta Bubelevičienė

- „Saugus  eismas“ šių temų mokymai vyko 7-9 klasių mokiniams, „Teisinė atsakomybė“ - 10-11 metų paaugliams (išaiškinant nepilnamečiams, kokia kyla atsakomybė ir pasekmės dėl gąsdinimų, pravardžiavimų, erzinimų, įžeidimų ir muštinių bendraamžių tarpe), „Atsakomybė už patyčias elektroninėje erdvėje“ - 10-12  klasių mokiniams.  Po mokymų ir mokiniai, ir mokytojai labai aktyviai bendravo su pareigūnėmis, klausinėjo apie teisinius dokumentus, apie jaunimo nusikaltimus ir baudas. Policijos pareigūnės noriai, kompetentingai bendravo, linkėjo aktyviai domėtis savo pareigomis ir niekada nenusižengti. Garsiais plojimais padėkojome už turiningus mokymus ir įteikėme gražius su mūsų gimnazijos logotipu kalendorius.

Socialinė pedagogė Liudmila Narkevič

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos