Startavo socializacijos stovykla „Smalsus bitininkas“

Mokslo metams pasibaigus, o vasarai prasidėjus mūsų gimnazijoje startavo socializacijos stovykla „Smalsus bitininkas“, kurią finansavo Trakų rajono savivaldybė. Dieninės vasaros stovyklos tikslas - organizuoti įdomų ir prasmingą 1-4 klasių mokinių užimtumą vasaros atostogų metu bei susipažįstant su bičių ir drevinės bitininkystės tema įgyti gilesnį ir platesnį gamtos bei kultūros pažinimą. Vaikai turi galimybę tyrinėti savo pomėgius ir išbandyti naujas veiklas palankioje ir struktūruotoje aplinkoje.

Stovyklautojams laikas bėga labai greitai. Jau aplankė Lietuvos monetų kalyklą, kur susipažino su kolekcinių monetų kalimu, jų dizaino kūrimu, įrankių gamyba, ruošinių apdirbimu, kalimu ir pan.. Apžiūrėjo kalyklos išleista įvairių monetų parodą, o svarbiausia pamatė proginę monetą skirta Drevinei bitininkystei.

Daug įspūdžių vaikams paliko Trakų AJ Šokolado skulptūrų muziejus, kur galima buvo pamatyti virš 100 skirtingų skulptūrų iš šokolado. Muziejuje įrengti net keturi įspūdingi ir gardžiai kvepiantys kambariai skirtingomis temomis, kuriuose stovyklautojai ieškojo šokoladinių bitučių.

Be edukacinių išvykų pradinių klasių mokiniai aktyviai užsiima kūrybine, patyrimine veikla. Jų metu stebi, aptaria ir piešia augalus, nuo kurių bitės renka medų. Kulinarinių užsiėmimų metu mokosi gaminti skanius patiekalus, pagardintus mūsų bičių medumi. O per anglų kalbos pamokėles noriai, linksmai dainuoja, skaičiuoja, spėlioja ir žaidžia.

Stovyklautojai laukia kiekvienos dienos veiklų, susitikimų su draugais bei naujų įspūdžių.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas