Pasaulinė psichikos sveikatos diena

  • Paskelbta: 2023-10-10
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 10–ąją kasmet minima Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Ši diena mums primena apie psichinės sveikatos, jos stiprinimo, prevencijos svarbą. Šią dieną Trakų r. Paluknio Longino Komolovskio gimnazija aktyviai prisidėjo prie akcijos „Žalia šviesa gyvenimui“. Trakų visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Jolanta Garbotovič 5–10 klasės mokiniams vedė pokalbius apie stresą ir streso valdymo būdus. Pokalbių metu mokiniai sužinojo, kad tokie paprasti dalykai, kaip gera mityba, fizinis aktyvumas, kokybiškas miegas, poilsis, mėgiama veikla, padeda suvaldyti stresą ir stiprinti psichinę sveikatą.

Spalio 5-10 d. 5-8 klasės mokiniai dalyvavo dailės Respublikinėje 5-8 klasių mokinių kūrybinių darbų parodos „Emocijų pasaulyje“ pamokoje, kurios metu sužinojo apie pagrindines emocijas ir kodėl jos yra svarbios. Vaikams buvo paaiškinta, kad visas emocijas jausti yra normalu, jų negalima slopinti, nėra ,,gerų“ ir ,,blogų“ emocijų, o būna tinkamas arba netinkamas elgesys užplūdus emocijoms.

7 klasės mokiniai su lietuvių kalbos ir literatūros vyr. mokytoja Karolina Mackevič aptarė psichinės sveikatos, jos stiprinimo, prevencijos svarbą ir padarė „Jausmų vokelius", į kuriuos galės surašė savo jaučiamus jausmus ir išgyvenimus.

Priešmokyklinės grupės vaikai kalbėjo apie emocijų valdymą. Aptarė, koks elgesys supykus yra tinkamas, o koks ne. Praktikavo nusiraminimo būdus. Mažieji noriai dalyvavo organizuotoje veikloje, įsitraukė į užduotėles, drąsiai reiškė savo mintis, kalbėjo apie savo emocijas.

Pradinių klasių mokiniai žiūrėjo edukacinius filmukus apie psichinę sveikatą bei emocinį raštingumą, diskutavo, reiškė mintis šia tema.

Pertraukos metu socialinė pedagogė Liudmila Narkevič pakvietė mokytojus į gimnazijos Sensorinį kabinetą, kuriame mokytojai galėjo atsipalaiduoti, pailsėti, klausytis atpalaiduojančios muzikos, atsigerti sveikuoliškų kokteilių.

Šią dieną visa gimnazijos bendruomenė apsirengė žaliai ir tai įamžino fotografijoje prie spalvoto jausmų rėmelio, kuri sukūrė istorijos mokytoja Karolina Tunevič.

Kodėl Žalia šviesa? Nes žalia yra gyvybės ir vilties spalva, ji reiškia gyvenimą ir norą gyventi bei norą rūpintis savimi ir artimaisiais!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos